MUČE VAS NEPODNOŠLJIVI BOLOVI U BUBREZIMA: Ovi prirodni lijekovi će vas spasiti, PREPORODIT ĆETE SE!

Ako imate čak i malo sumnje da bol u leđima može biti zbog problema s bubrezima, morate posjetititi ljekara, jer može da ukazuje na ozbiljan zdravstveni problem koji zahtijeva hitnu medicinsku pomoć. Ovi kućni lijekovi za bol u bubrezima imaju za cilj da se koriste kao dodatna terapija pod nadzorom ljekara.

Related image

1. Pijte mnogo vode da biste ublažili bol u bubrezima

Održavanje hidriranosti ne sprječava samo kamen u bubregu, već može istjerati kamenčiće prisutne u mokraćnom kanalu. Voda će razblažiti vaš urin sprječavanjem taloženja minerala i soli, i formiranja kamena u bubregu. Voda takođe ispira sve toksine iz tijela. Najvažnije je da pijete mnogo vode, kako bi se smirio bol u bubrezima.

Related image

Čim shvatite da imate intenzivan bol u leđima, počnite da pijete čistu filtriranu vodu. Možda ćete morati da pijete 1 do 1 ½ litra vode. Terapija vodom je posebno korisna kod infekcije i kamena u bubrezima.

2. Sok od limuna

Limunov sok je jedan od najboljih prirodnih lijekova za kamen u bubregu  kao i za bol u bubrezima. Sirćetna kiselina ovog citrusa razbija i rastvara kamenje. Međutim, morate da koristite svjež limun, a ne sokove sa ukusom limuna.

Image result for sok od limuna

Ujutru, započnite dan sa čašom vode pomiješane sa sokom od jednog svježeg limuna.

Čim osjetite bol, popijte vodu sa limunom i bol može nestati za nešto manje od 20 minuta.

Pijte hladno cijeđeno maslinovo ulje sa 4 kašike limunovog soka. Takođe može da ublaži bol u bubregu.

Related image

Leave a Reply

Loading…

0

ŠALJIVA PRIČA: Direktor kompanije poziva sekretaricu

VIC DANA: Haso se vraća tužan s posla