NEMA GREŠKE: 4 najbržih načina da prepoznate najveštije lažove

Lažova ima gde god da odete. Iako to neće priznati, lagaće kako god okrenete. Za iskrenu osobu, laganje je jedno od najgorih osećanja na koja će ikada naići. Međutim, prema stručnjacima iz oblasti psihologije, postoje 4 znaka da osoba laže. Ovo je zasnovano na faktorima tekstualne i lingvističke analize. Pogledajte kako da prepoznate lažova i sprečite da vas neko obmane!

1. Lažovi izbegavaju da pominju sebe

Lažovi izbegavaju da pominju sebe

Foto: meowgag.com
Lažov vodi razgovor, a da ne uključuje sebe. On ili ona uvek pokušava da prikrije istinu i zato izbegava bilo koji razgovor o sebi, jer se tako može otkriti istina. Oni će radije pisati i govoriti o drugima i izbegavati da pomenu sebe po svaku cenu.

2. Lažov uvek ima negativan stav

Lažov uvek ima negativan stav

Foto: meowgag.com
Lažovi su veoma negativni ljudi, a ta negativnost dolazi iz sopstvenog osećanja krivice zbog ponavljanja laži. Iako lažovi po navici govore laži, ipak u nekom uglu srca osećaju krivicu i zbog toga reaguju na negativan način.

3. Objašnjenja lažova su uvek jednostavna

Objašnjenja lažova su uvek jednostavna

Foto: meowgag.com
Laganje uvek počinje sa jednostavnom laži koju lažov na kraju pretvori u komplikovanu mrežu laži kako bi prikrio tu jednostavnu laž.

4. Lažovi pokušavaju da zbune ljude

Lažovi pokušavaju da zbune ljude

Foto: meowgag.com
Lažov će jednostavno objašnjenje pretvoriti u komplikovano samo da bi zbunio ljude. Oni ubacuju višak reči i beznačajne, ali zvučne detalje tako da se druga osoba toliko zbuni da ne postavlja previše pitanja i nasedne na sve što čuje.

Najvažnije: Oči ne lažu

Ako ne primetite nijedan od gore pomenutih znakova, pogledajte u oči sagovornika. Laganje čini ljude nervoznim i povećava srčane otkucaje i izaziva drhtanje. To rezultira raširenim zenicama. Zbog toga, posmatrajte oči sagovornika i znaćete da li vas laže ili govori istinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0

Komentari

KAKO SU VAM LEPŠI? Evo kako bi najpoznatiji alfa muškarci na svetu izgledali kao žene

OSTAJE NAM SAMO DA ČEKAMO I POMOLIMO SE: Čuveni prorok Nostradamus je pre 500 godina predvideo da će ovaj zastrašujući događaj uzdrmati čitav svet onog momenta kada Donald Tramp konačno stupi na vlast